Familierecht advocaat Marjan Hoogsteen

Familierecht advocaat Marjan Hoogsteen

 

Al ruim 16 jaar begeleid ik mensen bij hun scheiding. Sommigen waren al meer dan 40 jaar getrouwd, anderen nog maar anderhalf jaar. Ik werk bij Hage advocaten te Ede.

 

Na mijn rechtenstudie ben ik jarenlang docent geweest aan het HBO en daarna aan de Universiteit. Toen ik vervolgens de advocatuur inging, kwam ik in aanraking met het familierecht en heb ik de beroepsopleiding Familierecht gevolgd.

 

Waarom is bij scheiding een advocaat nodig?

 

Scheiden moet altijd via de rechter. Dat is wettelijk zo bepaald. Er is niet altijd een mondelinge behandeling bij de rechtbank. Als partijen het vooraf eens zijn (of zijn geworden), kan worden volstaan met het indienen van een schriftelijk verzoek bij de rechtbank om de scheiding uit te spreken. Omdat partijen het eens zijn is dan geen zitting bij de rechtbank meer nodig.

 

Als advocaat weet ik hoe je de processtukken moet opstellen. In de processtukken gaat het in de regel om: de kinderen (ouderschapsplan met daarin de zorgregeling), kinderalimentatie, partneralimentatie, huwelijksvermogensrecht (al dan niet het toepassen en uitleggen van huwelijkse voorwaarden) en pensioen.

 

Het is mogelijk om samen bij mij te komen. In zo’n geval behartig ik de belangen van allebei. En als partijen het over een bepaald punt nog niet eens zijn, kan ik vaak verder helpen door te zeggen: zo zou de rechter het waarschijnlijk doen. Dat kan omdat wij als advocaten regelmatig bij de rechtbank en het hof komen en dus proceservaring hebben. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat rechters ook wel eens verschillend oordelen.

 

Het is uiteraard ook mogelijk alleen bij mij te komen. De andere partij zal dan een eigen advocaat hebben.

 

Hoe dan ook, ik probeer u op een goede manier door het proces van scheiding te loodsen, hoe heftig dat ook kan zijn.

 

Het mooie van ScheidingscollectiefhetGooi vind ik dat de diverse verschillende disciplines. Wij kunnen bij elkaar te rade gaan c.q. naar elkaar doorverwijzen waardoor de scheiding hopelijk soepeler loopt.

Contact Hage Advocaten


Hage Advocaten
Adres: Berkenlaan 22, 6711 RN Ede
Telefoon: 0318 657630

www.hageadvocaten.nl

hoogsteen@hageadvocaten.nl

Of gebruik het contactformulier:
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek AdviesNotaris