Juridische zaken bij een scheiding

Is een advocaat nodig bij een scheiding in het Gooi?

 

Een advocaat heb je nodig wanneer je gaat scheiden. De scheiding moet namelijk door de rechter worden uitgesproken. Wel kun je jezelf afvragen of je allebei een advocaat nodig hebt of dit per persoon doet. Dit is helemaal afhankelijk van de situatie.

 

Wanneer je nog redelijk met elkaar kunt overleggen is het slim om een mediator in te schakelen om zo gezamenlijk alle belangrijke zaken op papier te zetten. Hierna kun je gezamenlijk naar een advocaat gaan en de rechtbank.

 

Zijn de verhouding niet meer goed? Wordt het een vechtscheiding? Dan is het belangrijk om je belangen goed te beschermen. Een eigen advocaat is dan nodig en die kan vervolgens met de advocaat van de tegenpartij de zaken afstemmen. Het is een proces waarbij er meer kosten zijn doordat er twee advocaten ingeschakeld worden en deze ook hun eigen kosten maken.

echtscheiding scheiden advocaat

Wat kost een scheiding?

Natuurlijk is het goed om ook te kijken naar de totale kosten van een scheiding, waaronder die van de advocaat. Informeer naar de mogelijkheden en bespreek je persoonlijke situatie met een advocaat.

 

Vragen?

Natuurlijk kun je bij ons terecht met al je vragen. Gebruik het reactie formulier hieronder.
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek AdviesNotaris