Inge Verschuur, MfN familie mediator

Het proces van uit elkaar gaan, is een emotionele rollercoaster. Alles wat vanzelfsprekend was, is nu niet meer vanzelfsprekend. Daar waar je altijd op elkaar kon terugvallen, sta je nu tegenover een vreemde. Beschermingsmechanismes zijn wakker geworden en het is soms net, of je jaren lang samen geweest bent met een vreemde. Toch moeten er afspraken komen, die voor jullie beiden werken.

 

Mijn naam is Inge Verschuur en ik begeleid jaarlijks rond de 50 stellen die uit elkaar gaan. Stellen met kinderen, stellen zonder kinderen, maar ook senioren. Als mediator ben ik de onafhankelijke derde, die optreedt als jullie procesbegeleider in de gesprekken. De rol van de mediator is primair, het begeleiden bij jullie communicatie en onderhandelingen. Op inhoudsniveau blijven jullie zelf de baas. Maar wat jullie van mij mogen verwachten is, dat ik de voorbeelden met jullie deel, waarbij ik heb ervaren dat deze succesvol kunnen zijn bij jullie communicatie en onderhandelingen.

 

Uiteindelijk zijn jullie eigen oplossingen de beste oplossingen. Opgelegde oplossingen worden nou eenmaal minder goed gedragen dan zelf bedachte oplossingen.

 

Als mediator:

– breng ik gespreksstructuur aan

– bewaak ik de voortgang en procedures

– zorg ik ervoor dat alle partijen aan het woord komen

– breng ik feiten, standpunten, belangen en achtergronden van de partijen in kaart

– kweek ik ruimte voor wederzijds begrip

– handel ik oplossingsgericht

– leg ik (meestal) de uitkomst van de onderhandelingen vast in vaststellingsovereenkomst

 

De chaos begint, zodra een van beiden, of jullie samen, de keuze hebben gemaakt om uit elkaar te gaan. Waar begin je en wat komt er allemaal op jullie af? Maak een afspraak en ik breng in kaart wat er allemaal moet gebeuren. Op die manier wordt de situatie overzichtelijk voor jullie beiden, en na de kennismaking hebben jullie een beter idee van wat er allemaal op jullie afkomt.  De hulp van een mediator brengt overzicht en meer structuur in een zware en hectische periode.

mediator amersfoort

Contact

 

Op de volgende locaties kunt u een afspraak met mij maken. Eerst even bellen of een bericht sturen kan ook.

 

Brinklaan 123 1404 GB Bussum (kantoor Baar Advies)

 

Hamersveldseweg 72 3833 GS Leusden (Woonplein)

 

Lindenlaan 9 1271 AV Huizen (kantoor Avenue ’t Gooi)

 

 

T: 035-5779661 (optie 3)

 

 

of gebruik het contactformulier:
    Wanneer kunnen we het beste contact met je opnemen? Bellen in de ochtendBellen in de middagBellen in de avondGraag contact per email
    Voorkeur eerste contact met (maak jouw keuze hieronder):
    Interesse in contact met (svp aanvinken): MakelaarAdvocaatMediatorScheidingscoachFinancieel/Hypotheek AdviesNotaris